En una entrevista a Barcelona FM, Villoslada ha parlat dels perifèrics i de la pèrdua de preeminència del telèfon: “Els mòbils tendeixen a ser una caixa que portarem a sobre que cada vegada mirarem menys”, diu. Els dispositius portables -de l’anglès “wearables”- seran les estrelles del saló: “Unes sabates que vibren per dir-te quan has de girar a dreta, polseres o rellotges, sensors de moviment, de temperatura, el ritme cardíac…”. L’expert creu que aquests dispositius ens faran la vida més fàcil però comportaran alguns problemes de pèrdua de privacitat.

“Estem perdent privadesa. El fet de portar una polsera, algú pot saber quina activitat sexual tenim. Si aquella aplicació ho sap, després se’n poden fer estadístiques”, diu Villoslada, que considera que caldrà obrir un debat sobre la privadesa i de com es fa l’anàlisi de les dades.

L’hibridació entre telèfon i tauleta, – els taulèfons- també seran les estrelles de la fira. “El mòbil és un ordinador que de tant en tant fem servir per trucar” diu. Pel que fa als noms propis, Villoslada destaca la xerrada de Mark Zuckerberg i la relació que tindran els dispositius portables amb les xarxes socials, com les ulleres de realitat virtual Oculus.