Foto de família abans de començar quatre dies intensos de congrés. Vénen de Corea i per primera vegada participaran al Mobile World Congress. "Las empresas de Corea quieren a partir de este congreso exponer sus productos, sus contenidos y sus apps. Son sus objetivos" Avui destinaran tot el dia a muntar els estands que els han assignat. Això explica el moviment de gent que durant tot el matí hi ha hagut a les portes de la fira. Els representants de les companyies, volen deixar-ho tot a punt. "Nosotros llegamos ayer por la mañana porque siempre nos gusta estar un poco antes de la apertura del evento por si hay algún inconveniente que hay que solucionar, pero el estand está prácticamente montado". També hi ha hagut molta activitat a la zona de les acreditacions. L'objectiu, evitar les cues que habitualment es produeixen el primer dia del Mobile. "Jo que és el meu primer any, pensava que ahir i avui estariem sense fer res i no, hi ha moltíssima gent que es ve a acreditar". Elles són dues de les hostesses que treballaran intensament durant tota la setmana. De fet el congrés genera més de 12 mil treballs temporals. Un important impacte econòmic que ja des d'avui, han notat els taxistes. "La verdad es que esto ya se está moviendo bastante bien y esperamos que esta semana vaya muy bien con el tema del taxi." "Bien. Se nota que ha llegado la feria, que hay gente de fuera y hay bastante trabajo". El servei del taxi estarà liberalitzat tota la setmana per poder afrontar la demanda. La mobilitat és un dels reptes del congrés. Ja estan enllestits els dos ponts que conecten l'entrada al recinte amb el pàrquing subterrani i amb la parada dels ferrocarrils de la Generalitat, que reforçarà el servei. També ho farà TMB, que habilitarà dos serveis especials a les hores punta.

El recinte firal de la Gran Via ja bull d’activitat quan encara no ha començat el congrés de telefonia mòbil, per al qual hi ha acreditades més de 90.000 persones. Aquest any, de nou, la fira assoleix xifres rècord amb un impacte econòmic estimat de més de 436 milions d’euros a la ciutat.

Un dels sectors que se’n beneficia és el dels taxistes. Avui ja han tingut molta feina a les portes del recinte firal de la Gran Via, que s’ha omplert de congressistes. De fet, els taxis treballen aquesta setmana tots els dies (no hi ha torns de festa) per poder atendre tota la demanda.

La mobilitat és un dels reptes del congrés. Ja estan enllestits els dos ponts que connecten l’entrada al recinte amb el pàrquing subterrani i amb la parada dels Ferrocarrils de la Generalitat, que reforçarà el servei. També ho farà TMB, que habilitarà dos autobusos especials a les hores punta, que conectaran el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc.