La mona científica Mia, la figura de Pasqua del Gremi de Pastisseries de Barcelona i la Universitat de Barcelona, torna enguany com a biòloga. Es tracta del segon any consecutiu del projecte de divulgació Mones de Ciència. La mona Mia reivindica el paper de la dona en el món científic, a més d’incentivar la curiositat per la biologia. L’any passat era geòloga.
La Mia, en vuit pastisseries de Barcelona
La Mia es podrà trobar als aparadors de vuit pastisseries de la ciutat, encara per determinar, on es podrà comprar o encarregar com a mona de Pasqua d’enguany. La figura de la biòloga estarà acompanyada per un caçapapallones o una rèplica d’una cadena d’ADN. La mona científica també disposa d’un codi QR que condueix l’usuari cap a continguts sobre el món científic, a través de textos senzills, vídeos, imatges i jocs en línia.
- Museu de la Xocolata: carrer del Comerç, 36
- Pastisseria La Colmena: plaça de l’Àngel, 12
- Pastisseria Triomf: rambla del Poblenou, 41
- Carrió Mestre Pastisser artesà: carrer de Sant Antoni Maria Claret, 184
- Pastisseria Bareche: carrer de Sant Antoni Maria Claret, 484
- Pastisseria Bonastre: carrer de Tamarit, 136
- Pastisseria Gual Xocolaters: carrer de Mallorca, 529
- Pastisseria Natcha: avinguda de Sarrià, 45
La presentació de la Mia 2024 s’ha dut a terme aquesta setmana a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. L’acte va comptar amb la presència de Joan Guàrdia, rector de la universitat; Antoni Bellart, president del Gremi de Pastisseries; Marga Becerra, de la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB i, Adrià Ruiz, professor de l’Escola de Pastisseria.