...

1. Smart Things Tracker, de Samsung
Es tracta d’un localitzador que es connecta al telèfon mòbil i permet consultar en temps real on es troben mascotes, persones o objectes. De moment només funciona als Estats Units i a Corea del Sud però els creadors tenen pensat estendre’l en breu a altres països.

2. Mesurar la febre amb el mòbil
L’empresa catalana Skintemp i el Centre Tecnològic de Catalunya, l’Eurecat, han presentat al Mobile World Congress un apòsit adhesiu que es posa a la pell i permet saber la temperatura corporal amb el mòbil en menys d’un segon. Segons els promotors del giny, la finalitat és oferir una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre de manera més còmoda, ràpida i fiable.

3. La cullera per calcular la salinitat dels aliments
COOKit és un prototip d’espàtula que mesura la temperatura i la sal del menjar que es cuina. Té dos elèctrodes de plata que calculen la concentració de sal de sodi i un sensor de calor. Es connecta mitjançant Bluetooth a un telèfon intel·ligent o tauleta on es pot consultar la informació. També disposa d’un sistema d’alarma que avisa l’usuari quan el plat supera una concentració de sal determinada.

4. Una nevera connectada per transportar mostres de sang
A través de wifi, Bluetooth i radiofreqüència, la nevera dissenyada per l’empresa catalana Perspectiva permet controlar la temperatura a distància per garantir el manteniment de les mostres de sang. El dispositiu està geolocalitzat, de manera que en tot moment se’n pot saber la ubicació.

5. Màrfegues de ioga intel·ligents
Sensing Tex és una tecnologia que permet saber com es reparteix el pes en una superfície. Això es pot aplicar, per exemple, en màrfegues de ioga. El sistema calcula els salts que fa la persona, les flexions, com es distribueix el pes quan fem postures… Aquesta solució també té cabuda en un llit per conèixer en quina postura dormim, si tenim una posició equilibrada o si ens movem excessivament.

6. Sac de boxa amb sensors
BeWhere ha desenvolupat un sensor que presenta dins d’un sac de boxa. El sistema calcula els impactes i la força de cada cop tenint en compte la distància, la temperatura, la humitat o la llum. Les dades es recopilen i es poden analitzar a qualsevol dispositiu com un ordinador portàtil o un mòbil.

7. Ulleres de Virnect
Aquestes ulleres utilitzen la realitat virtual i estan pensades per treballar a distància. Per exemple, un empleat podria estar manipulant una maquinària amb les ulleres posades i un altre, a quilòmetres de distància, li donaria les instruccions.