Fort moviment de maletes a l’aeroport del Prat. Comencen a arribar els congressistes del Mobile World Congress i a la T1 s’ha habilitat un espai per a les acreditacions dels participants. Els Comitès de Defensa per la República han aprofitat l’ocasió per donar a conèixer la situació política actual a Catalunya, amb una concentració silenciosa a l’aeroport. Diversos activistes han mostrat cartells amb paraules com “democràcia”, “drets civils” o “justícia”.

Tot i això, els congressistes tenen clar que venen al Mobile World Congress a fer negocis i no política. La majoria no es mostren gens preocupats per la situació que viu Catalunya i que ocupa pàgines als mitjans de comunicació de mig món. “Crec que la tecnologia i la situació política són diferents. Quan parlem de mòbils 4, 5 o 6 G ens oblidem del que fan els polítics”, assegura un congressista. D’altres, provinents de països com Israel, afirmen estar convençuts que hi ha més conflictes al seu país que aquí.

Per a tots ells, aquesta és una de les dates més assenyalades a l’agenda. Afirmen tenir grans expectatives posades a la fira més gran del mòbil i de les tecnologies, per això, molts aprofiten el temps i s’han acreditat quan han aterrat a Barcelona. Un any més, a l’aeroport hi ha un espai habilitat perquè es registrin al Mobile World Congress. Es va posar en funcionament dijous i es mantindrà obert fins dimarts.