El Mobile World Congress és sobretot un aparador tecnològic en què els ginys guanyen pes. Tot i que els mòbils continuen sent protagonistes, la fira va molt més enllà dels telèfons i  avança en aplicacions per connectar els dispositius a casa i millorar la seguretat a través de la domòtica.

Entre les novetats, les infinites aplicacions de la intel·ligència artificial, aplicades al mòbil però que van més enllà. Un exemple n’és en Pepper, un robot creat per Softbank Robotics que es converteix en un guia personal a grans espais. Com explica Nicolas Boudot, director comercial de l’empresa, és un robot útil per orientar els compradors en un gran centrercomercial o per canviar els bitllets d’avió en un aeroport. Aquest robot pot identificar i seguir els usuaris i donar-los la informació personalitzada que necessiten, destaca Boudot.

Aquest Mobile World Congress dona protagonisme a la connectivitat, ja sigui a través de diferents dispositius portables com rellotges de polsera o ulleres de realitat virtual que obren noves vies d’oci.

El cotxe es converteix en un vehicle connectat a internet, des d’on es pot consultar l’estat de les carreteres i el trànsit. Aquí entra en joc la tecnologia 5G, que ha de substituir l’actual i ha de permetre l’enviament massiu de dades en pocs segons. Barcelona aspira a convertir-se en el laboratori europeu on desenvolupar-la i en aquest Mobile diferents marques van obrint camí.

Pel que fa als mòbils, són cada cop més prims i amb pantalles més grans, gairebé sense marc. Les grans marques aposten per dispositius on la imatge tingui cada cop més pes i permeti usar el mòbil com a pantalla de cinema o videoconsola. Entre les noves possibilitats, dispositius de doble pantalla. 

El grafè, un nou material amb infinites possibilitats

Ja fa temps que s’exploren totes les noves vies que obre el grafè, un material conductor molt flexible que permet múltiples aplicacions. Aquest Mobile es poden veure al Pavelló del Grafè, on destaca un sensor  que pot adherir-se a la pell i detectar els nivells de rajos UVA. Connectat amb el mòbil, alerta del nivell de radiació i alerta quan cal aturar l’exposició solar. L’han desenvolupat investigadors catalans de l’ICFO, l’Insitut de Ciències Fotoniques i ben aviat permetrà detectar a través de la pell el nivell d’hidratació o les pulsacions.