El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, acusa l’alcaldessa Ada Colau d’haver convertit Barcelona “en una superilla de dogmatisme, sectarisme i aïllament” que, sosté, ell trencarà si és escollit “el nou alcalde”. Ho ha dit en el consell nacional extraordinari del partit que s’ha fet aquest dissabte a Viladecans.

Jaume Collboni critica que Colau “no ha practicat la fraternitat” vers la resta de municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i defensa la necessitat que els ajuntaments que formen part de l’àrea metropolitana han de “col·laborar i cooperar amb peu d’igualtat sumant des del respecte i també des de les diferències i el pluralisme sense imposar”. Això, pel candidat del PSC a Barcelona, “és una cosa que [Colau] no ha entès després de vuit anys [d’alcaldessa] i d’haver estat la presidenta de l’AMB”.

Illa crida a fer Collboni alcalde

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la ciutadania que faci Collboni alcalde perquè Catalunya deixi d’estar “enrocada per poder posar Catalunya en marxa”. Illa ha posicionat Jaume Collboni com a alternativa de futur respecte als models de ciutat que defensen Ada Colau i Xavier Trias (Junts). Per aquest motiu, el líder dels socialistes a Catalunya defensa que en les eleccions del maig, els ciutadans “han de decidir si volen continuar igual o apostar perquè Barcelona tingui un ressorgiment i torni a liderar Catalunya”.