(ACN / Redacció) El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha assegurat que està orgullós del llegat del Mobile World Congress a Barcelona, però que encara cal fer feina per convertir la ciutat en un veritable “hub” tecnològic. “Estic orgullós del que ha fet la ciutat, però és només el principi. Hem creat un jardí per créixer i en comencem a veure els fruits, però si volem fer realment de Barcelona un “hub” tecnològic, tenim tots els ingredients a lloc, però trigarà temps que es desenvolupi”. En un acte al mirador de la Torre Glòries acompanyat del director de la Mobile World Capital, Francesc Fajula, Hoffman ha elevat als 400 milions l’impacte econòmic previst, i ha apuntat que la xifra de visitants podria acostar-se als 85.000.

Segons el director de la Mobile World Capital, Francesc Fajola, Barcelona és ara mateix la capital del món digital. Fajola ha explicat que la tercera revolució digital començarà aviat gràcies a la implementació de la tecnologia 5G i de la incursió de la intel·ligència artificial, la realitat virtual, la realitat augmentada o el metavers. Assegura que al MWC ja es podran veure serveis i tecnologies inviables fins ara per a la societat i que barregen el món digital i el món físic. Tot això es posarà en marxa els propers anys, i el canvi serà molt ràpid, assegura.

Hoffman ha reiterat que la presència de congressistes asiàtics serà d’un 25 % del total, amb entre 4.000 i 5.000 assistents, però encara lluny dels nivells previs a la pandèmia. “Vam arribar als 8.000 visitants asiàtics, estem al 60 %”, ha puntualitzat. 

Barcelona, el lloc ideal per crear un ecosistema tecnològic

Hoffman ha fet balanç dels anys de presència del Mobile World Congress a Barcelona, des de la seva primera edició, el 2006. El conseller delegat de la GSMA ha assegurat que van triar la ciutat com a seu del congrés perquè van creure que era el lloc adient per generar un ecosistema tecnològic que anés més enllà d’una sola setmana l’any. Barcelona havia viscut ja una gran transformació prèvia als Jocs Olímpics i això els va inspirar i reafirmar en la idea que era el lloc ideal, ha dit Hoffman.

Hoffman ha defensat que amb Barcelona s’ha aconseguit crear “una unió molt única” entre l’ecosistema públic i privat, el món econòmic o l’educatiu, que és part del llegat que volien promoure. Amb tot, considera que queda feina per fer, i avisa la ciutat que ha de trobar “l’equilibri” entre rebre amb els braços oberts els visitants o mirar-los amb neguit.

Milers d’empreses tecnològiques noves gràcies al MWC i a la Mobile World capital

D’altra banda, durant la conversa, Fajola ha ressaltat l‘impacte positiu que el MWC i el Mobile World Capital han tingut a la ciutat, sobretot els darrers deu anys. Recorda que, fa 15 anys, gairebé no existien les empreses emergents i, a més, va fer falta inventar la paraula emprenedor per denominar aquells empresaris que posaven en risc el seu patrimoni per tal d’engegar noves empreses de tecnologia. Ara, assegura, hi ha unes 2.000 empreses tecnològiques de nova creació que donen feina a gairebé 20.000 persones. Barcelona també pot presumir de tenir un centenar de centres de tecnologia i la supercomputadora més potent d’Europa.