El congrés de telefonia mòbil ha obert a les 8 h amb total normalitat. Gairebé no s’han format cues als taulells d’acreditacions perquè molts dels assistents ja havien recollit les credencials al mateix aeroport. L’edició d’enguany ve marcada pels rellotges, polseres i ulleres que es connecten a Internet. També hi ha convidats estrella, que aquests dies són precisament actualitat. Els creadors de Facebook i WhatsApp passaran pel MWC per parlar de les respectives empreses i de la notícia que es va conèixer la setmana passada: la compra per part de la xarxa social Facebook de l’aplicació WhatsApp.

EL MWC s’obre als ciutadans

No cal ser, però, congressista o professional del sector per conèixer de primera mà algunes de les darreres novetats. Fins a 10 empreses s’han instal·lat a l’edifici del Mobile World Capital de la plaça de Catalunya, on presentaran també en primícia els seus productes. Un exemple són les Google Glass.

Amenaça de vaga i accions sorpresa al transport

La plataforma Stop Pujades Transport ha anunciat que durant el MWC hi haurà accions de protesta. De fet, ja ha primera hora s’ha tallat la Gran Via a l’altura de la plaça d’Espanya en protesta per l’augment de les tarifes i perquè als congressistes se’ls ha obsequiat amb targetes per utilitzar gratis els transports públics. Es manté igualment l’aturada que la plataforma fa cada dimecres a diverses estacions de metro. També durant aquesta jornada inaugural el sindicat COS fa vaga des de les 6.30 fins a 10.30 h en solidaritat amb els usuaris que protesten per l’encariment dels bitllets.