bluesky social twitter elon musk

Bluesky Social serà aviat una realitat. Es tracta de la nova xarxa social creada per un dels cofundadors de Twitter que vol fer la competència a la plataforma de l’ocell blau, comprada recentment per l’empresari Elon Musk. Ara s’ha començat a parlar d’aquesta nova eina social perquè ha entrat en la fase beta, coincidint amb les últimes decisions de Musk a Twitter, com els 8 dòlars mensuals per als comptes verificats o els acomiadaments massius a l’empresa.

En què consisteix Bluesky i quina diferència té amb Twitter? Quan sortirà aquesta xarxa social a la llum? T’expliquem tot el que se’n sap fins ara.

La Barcelona més viral de TikTok
Els vídeos d’una xurreria, una botiga de queviures o un veí amb un habitatge amb vista a una pujada que és un repte per als conductors del Carmel acumulen milers de visites a la xarxa social xinesa

Bluesky Social, en fase beta

Bluesky encara es troba en fase de construcció, però ja està en l’etapa final d’aquesta fase. Es va anunciar per primer cop el 2019, quan Jack Dorsey, cofundador i aleshores CEO de Twitter, va presentar-la com una nova plataforma en què els usuaris poden “decidir el contingut que volen veure a la plataforma” i “reprendre el control de les seves dades“.

D’acord amb els desenvolupadors d’aquesta xarxa social, Bluesky “integra les últimes tecnologies descentralitzades” per “garantir la llibertat dels usuaris“.

BeReal, l’app antipostureig que triomfa entre la generació Z
La xarxa social BeReal demana als usuaris fer una fotografia al dia però en un moment concret per evitar que siguin artificials

Registrar-s’hi per provar la beta

La xarxa social encara no està disponible per a tots els públics, però sí que permet registrar-s’hi per provar la versió beta de la xarxa. Ara, la llista és llarga, de milers d’usuaris, però la plataforma et permet donar el teu correu electrònic i esperar una notificació per començar a testejar-la.

A banda, hi ha altres xarxes socials que han vist en la compra de Twitter per part d’Elon Musk una oportunitat per esdevenir alternativa i guanyar usuaris. És el cas de Mastodon, Tumblr o Reddit, entre moltes altres.