El mapa presentat avui serveix tant per als barcelonins com per als turistes que vulguin fer un consum responsable dins de la ciutat. Els usuaris poden navegar pel web entre diverses categories. Per exemple, poden buscar allotjament sostenible, lloguer de vehicles elèctrics i restaurants de cuina ecològica. Amb aquesta premissa els qui visitin la pàgina poden trobar-hi els comerços, empreses i organitzacions, informació i educació ambiental, mobilitat i patrimoni cultural, entre d’altres. Els punts d’interès es presenten amb una foto, una petita llegenda explicativa i la situació en un mapa per localitzar-lo fàcilment.

Mapatge col·laboratiu

Molts mapes i molts dels itineraris que s’ofereixen des d’aquest dimecres s’han elaborat gràcies a la participació ciutadana que detecta recursos d’interès ambiental. El ciutadà pot col·laborar amb el web penjant fotos, escrivint relats i organitzant algun mapatge sobre temàtiques concretes.

El mapa Barcelona + Sostenible l’han creat tant l’Ajuntament de Barcelona com altres entitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient. A l’estiu, el servei arribarà als mòbils amb el llançament de l’aplicació. El projecte està vinculat a l’Open Green Map on hi ha representades 850 ciutats de tot el món.