A més, el consistori ha reiterat la voluntat de negociar per resoldre el conflicte i ha demanat als col·lectius de Can Vies que tinguin predisposició al diàleg. Segons el govern, “és possible trobar solucions si tothom hi posa de la seva part” i afirma que “hi ha alternatives positives per garantir la continuïtat de les activitats de Can Vies”.

Per altra banda, la plataforma Can Vies ha repetit aquest matí que no dialogarà amb el consistori ja que, segons el col·lectiu, la negociació es va acabar quan es va enderrocar l’edifici.

Què va atiar l’ #efecteCanVies?

TMB va començar a enderrocar l’edifici dilluns a la tarda, poc després de desallotjar l’immoble. TMB i els Mossos d’Esquadra van gestionar l’operatiu en una jornada en què l’Ajuntament de Barcelona no va voler fer declaracions. Hores després del primer enderroc, els veïns del barri de Sants es van manifestar i, després de la marxa, van haver-hi els primers incidents. Segons mediadors consultats per BTV, per als membres de Can Vies l’enderroc va ser una agressió molt forta ja que va suposar el trencament de 17 anys de treball.

Cinc dies després d’haver-lo iniciat, l’empresa propietària dels terrenys ha fet marxa enrere a petició de les entitats, que ahir van demanar a l’Ajuntament que s’aturès l’enderroc.