ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "Hi ha un gran desgavell en el govern, és a dir, que no hi ha un full de ruta. I bàsicament amb un assumpte que se'ls n'ha anat absolutament de les mans com Can Vies, el què preval és la improvisació i sobretot un tema molt greu com la irresponsabilitat."

Segons Escarp, l’assumpte de Can Vies “se’ls n’ha anat absolutament de les mans” i preval la “improvisació”. Per la regidora socialista, a més, permetre que els membres del col·lectiu de Can Vies desenrunin l’edifici, una tasca a la qual s’estan dedicant des de dissabte, és un acte d’irresponsabilitat perquè, segons diu, s’està posant en risc la seguretat de les persones.

Escarp també ha criticat la manera com el seu partit ha conegut el posicionament de l’Ajuntament. Segons ha dit, s’assabenten de l’avanç de les negociacions a través dels mitjans de comunicació i no pas per boca del govern municipal. Escarp ho ha dit després d’una compareixença pública en què el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, s’ha reafirmat en la voluntat de dialogar amb els membres de Can Vies i s’ha mostrat obert a cedir-los provisionalment l’espai, sempre que els tràmits es facin de forma legal. La cessió, però, seria per un màxim d’entre 24 i 30 mesos, quan s’està previst que s’executi el pla urbanístic de reforma de l’anomenat “calaix de Sants” i, per tant, caldrà enderrocar l’edifici.