Visitem l’Escola Ramon Casas on els nens i nenes ens expliquen la seva experiència acollint obres d’art contemporani dins el programa ‘Fora de reserves. L’obra que tenen exposada a l’escola procedeix del MACBA i és ‘Al cistell’, d’Isabel Banal. ‘Fora de reserves’ és un programa d’acollida temporal als centres educatius públics d’obres del fons d’art contemporani de la ciutat, creades per artistes en actiu a Barcelona.

Els nens i nenes de cinquè de l’Escola la Farigola de Vallcarca experimenten i construeixen circuits elèctrics, tot en anglès. Aquest tallers en llengua anglesa apropen els alumnes a la ciència i giren al voltant de diferents temes en funció del nivell al qual van dirigits: circuits elèctrics, dactiloscòpia, origami i més.

Les portes del món‘ és el títol de la Cantània d’aquest any i hi hem estat amb els nens i nenes de quart de l’Escola Sagrada Família. L’experiència permet als infants convertir-se en artistes en un escenari com L’Auditori. Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat. És un acte que, per les seves característiques globals, es converteix en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Prop de 300 nenes i nens de primària van participar en l’activitat lúdica participativa de reflexió sobre el concepte del temps i els usos que en fem i que volem fer d’aquest temps. Avui reflexionen sobre com fan servir el seu temps?

Llegim o què? Preneu bona nota de les propostes que ens fan els nostres amics de La Petita i acabarem el programa amb l’estrena del videoclip ‘El joc de l’STOP’, de Lali Begood.