Fa tot just una setmana que es va inaugurar el nou parc infantil de Can Batlló i les famílies més matineres ja se l’han trobat ple de brutícia. Tot i que una brigada de Barcelona Neta ha treballat per retirar els residus, hi ha zones de difícil accés. Per exemple, al tobogan —on no han pogut escombrar— aquest dissabte al matí encara eren visibles les restes de menjar i beguda dels que s’hi han colat de nit.

Algunes famílies expliquen que la zona més afectada eren els nivells de la torre del tobogan, on els infants s’han trobat burilles, llaunes i closques de pipes. “És normal que la brigada de neteja no pensi a accedir a aquests espais per netejar”, diu una mare, que també ha destacat que han estat les famílies les que han hagut de pujar a netejar i apartar la brutícia: “Només demanem que la gent sigui cívica, si fas servir l’espai, recull el que embrutes“.

Tancat en horari nocturn?

Els murs de l’antic recinte fabril ajuden a delimitar aquest espai, amb cinc accessos a banda i banda, que resta tancat en horari nocturn. De moment, però, només està habilitat el del carrer 11 de juny, entre l’àrea de jocs i el bloc 11 de Can Batlló, per tal que puguin continuar els treballs de la resta del parc. Les famílies, però, dubten si l’accés ha estat tancat durant la nit: “En teoria havien de tancar el parc a la nit, no sabem si ho han fet o no, o si s’hi han colat, però és una llàstima que un espai tan esperat acabi degradat”, apunten.