La plataforma veïnal del Raval NO a l’ampliació del MACBA ha portat la seva lluita fins a Madrid. Aquest dimarts al matí la capital espanyola s’ha llevat “folrada” de cartells de la plataforma que denuncien “el robatori d’espai públic” al Raval per part de la Fundació MACBA i l’Ajuntament.

L’entitat ha penjat cartells a prop d’alguns dels equipaments culturals més importants de la ciutat, com el Museu del Prado o el Reial Conservatori de Música.

Campanya a Change per aturar l’ampliació

Simultàniament, la plataforma veïnal ha engegat una campanya de recollida de signatures al web de Change per aturar l’ampliació del MACBA. Expliquen que l’Ajuntament ha suprimit recentment la qualificació urbanística de zona verda a una part de la plaça per acomodar-la als futurs plans d’expansió del museu, una requalificació que qualifiquen “d’afront intolerable contra els principis de sostenibilitat urbana”.

Per això, el col·lectiu insta el consistori a restituir “immediatament” la qualificació de zona verda a tota la plaça dels Àngels, com era abans, “preservant així aquest espai per a les generacions presents i futures”.