La lluita veïnal ha donat fruits al barri de la Marina. Els veïns de Can Farrero van expressar la voluntat de mantenir aquest espai com a jardí i ho han aconseguit. El districte de Sants-Montjuïc ha fet marxa enrere i NO ubicarà el futur Centre d'Atenció Integral de la Marina a Can Farrero, sinó en uns altres jardins: els de Cal Sèbio, situats molt a prop. El canvi comporta algunes millores. Xavi Farré, conseller tècnic districte Sants-Montjuïc "Ens millora en aspectes com l'accessibilitat, la mobilitat, perquè hi ha parades de bus just davant, i també la conformació de la trama urbana. Estaria ubicat en línia de façana amb el carrer Mare de Déu de Port i donaria una continuïtat a aquest carrer." El nou equipament tindrà dues plantes i acollirà un centre de serveis socials, un espai d'assessorament en habitatge i drets energètics i una zona per a entitats, entre d'altres. Tot això es podrà fer sense sobrecost per la proximitat entre els dos jardins. Això sí, caldrà fer una permuta de sòl, que allargarà breument els terminis. Francisco González, plataforma Can Farrero "La propuesta la vemos, en principio, muy positiva porque representa el mantener el parue tal cual y que han sido sensibles a nuestras reivindicaciones. Y la valoración que hago es que la lucha es el motor de todas las conquistas." Des de la plataforma Can Farrero han estudiat els detalls de la nova proposta i esperen poder reunir-se properament amb l'Ajuntament per acabar d'aclarir-ne alguns punts com la desaparició de l'espai esportiu per a gent gran.

La nova proposta del Centre d’Atenció Integral de la Marina trasllada el projecte als Jardins de Cal Sèbio, que es troben just al costat dels de Can Farrero. Des del districte de Sants-Montjuïc asseguren que la nova ubicació planteja diverses millores com l’accessibilitat i la mobilitat, ja que hi ha parades de bus just davant, i també la conformació de la trama urbana: “Estaria ubicat en línia de façana amb el carrer de la Mare de Déu de Port i donaria una continuïtat a aquest carrer”, afirma Xavi Farré, conseller tècnic del districte. El canvi d’ubicació es podrà fer sense sobrecost per la proximitat entre els dos jardins, però cal fer una permuta de sòl que allargarà breument els terminis.

El projecte inicial

El futur equipament s’havia projectat inicialment sobre un solar qualificat d’equipament des del 1987, però la Plataforma Can Farrero es va posicionar en contra assegurant que l’edifici destruiria un pulmó verd del barri i van demanar a l’Ajuntament que busqués una ubicació alternativa per a l’edifici. Ara el veïnat valora positivament la proposta, tot i que esperen poder reunir-se pròximament amb l’Ajuntament per acabar d’aclarir alguns punts com la desaparició de l’espai esportiu per a gent gran.

El nou equipament municipal definit al Pla de barris espera aplegar i apropar al veïnat de la Marina serveis bàsic, com un centre de serveis socials, un espai d’assessorament en habitatge i drets energètics i una zona per a entitats, entre d’altres. Aquest tipus de centre és pioner a la ciutat i s’ha projectat un edifici sostenible i adaptat a l’entorn.