La policia de la Generalitat es coordinarà per primera vegada amb el  gestor de navegació aèria ENAIRE per fer els vols legals en un espai aeri controlat per Aena. Per tal que els drons puguin enlairar-se i sobrevolar el recinte de Gran Via, de la Fira de Barcelona, s’ha reduït la distància mínima de seguretat a 8 km respecte a l’aeroport del Prat.

Drons mossos d'esquadra al mobile world congress

Quatre drons vigilaran el MWC

En total, el cos policial ha adquirit quatre aeronaus, tres que funcionen amb bateria i ofereixen una autonomia d’entre 30 i 45 minuts. Hi ha un quart dron que funciona mitjançant un cable i que permetrà emetre imatges i vídeos sense interrupcions. Aquests aparells podran enlairar-se i aterrar des de l’heliport que hi ha a la Fira de Barcelona.

Segons fonts dels Mossos, les aeronaus “ens donen més ulls” per controlar el perímetre de les instal·lacions. Aquests aparells serviran per reforçar la vigilància que fa la policia des dels edificis més alts que hi ha al voltant del recinte firal. Són en aquests espais on se situen els tiradors d’elit de la policia que controlarà una possible intrusió al recinte. L’objectiu és evitar qualsevol atac terrorista.

El Pla director de seguretat del MWC està dirigit pels Mossos d’Esquadra i està dissenyat per garantir la seguretat dels assistents i residents. També participen del dispositiu especial la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. Actualment està activat el nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista, després dels atacs del 17 d’agost.

mossos d'esquadra dispositiu MWC