Upcycling Barcelona és una associació que difon la consciència ambiental. A Catalunya cada persona llença una mitjana de 16 kg de roba i només se’n recicla el 9 %. Els tallers que organitzen són el resultat d’un projecte d’economia social i solidària, i pretén ser un ajut a l’economia familiar. En l’últim taller s’hi han incorporat un grup de dones nepaleses gràcies a la col·laboració amb el projecte Xeix de mediació.

La responsable del projecte, Sílvia Jou, valora l’estalvi en diners que representa per a moltes persones saber arreglar-se un baixos de pantalons i saber fer-se petits arranjaments. Hi venen majoritàriament dones del barri. En aquest taller s’hi han incorporat un grup de nepaleses gràcies a la col·laboració amb el projecte Xeix de mediació; és el cas de la Lila, que no havia tocat mai una màquina de cosir i ja ha pogut fer uns coixins i una bossa.

Upcycling Barcelona impartirà aquest curs de 15 hores tot un any i hi passaran prop de 200 persones del Fort Pienc i d’altres barris de l’Eixample.