La brutícia i les pudors són dues de les queixes més recurrents entre els veïns del Poble-sec. Demanen un augment en la freqüència de neteja del barri, tot i que afirmen que bona part de la responsabilitat és dels ciutadans. Sergi Gàzquez “Per una banda és l’incivisme i per tant aquí caldria una feina a nivell de campanya de l’Ajuntament, de Guàrdia Urbana o com ells considerin. Per altra banda, com això de moment sembla que costa de solucionar cal que s’intensifiqui la neteja. Per tant, els dos eixos s’han de tractar a la vegada.” Des de l’Ajuntament, però, asseguren que s’han intensificat els serveis al barri. Especialment, en les zones comercials i d’oci nocturn. Marti Arasanz cap Zona Oest Direcció Neteja i Gestió de Residus “El servei de neteja normalment es dimensiona en funció de la tipologia de cada barri. A l’Apol·lo ja fa des de l’inici de contracte que estem fent un servei de reforç diari, en el torn de nit. És un reforç que neteja tot el que és l’entrada a l’Apol·lo i els seus entorns amb la filosofia que l’endemà quan et llevis el carrer estigui net.” El consistori diu que el Poble-sec té un servei molt superior a altres zones del districte i, de moment, descarten ampliar-lo.

La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec denuncia la gran quantitat de brutícia i les pudors als carrers del barri. Afirmen que no només es culpa de la manca de neteja, sinó que part de la responsabilitat és de l’incivisme dels ciutadans. Per aquest motiu consideren que s’han de tractat els dos eixos a la vegada: “D’una banda és l’incivisme i per tant aquí caldria una feina de campanya de l’Ajuntament, de Guàrdia Urbana o com ells considerin. D’altra banda, com que això de moment sembla que costa de solucionar cal que s’intensifiqui la neteja”, explica Sergi Gàzquez, de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec.

A l’estiu el consell plenari del districte va afirmar que es prendrien mesures a les zones amb un ús més intensiu. Tot i això, un cop acabada aquesta temporada, els veïns afirmen que no han notat la diferència. Segons en Sergi, ha estat al contrari, ja que “en ser estiu hi ha hagut més ús de l’espai públic, més ‘botellón’… I no hem notat més presència dels serveis de neteja”.

El consistori assegura que el Poble-sec té un servei de neteja molt superior a la majoria de barris del districte per les seves necessitats específiques, ja que es tracta d’un barri amb zones molt comercials i d’oci nocturn. Els entorns de la Sala Apolo en són un exemple. El cap de la zona oest de la Direcció de Serveis de Neteja i Gestió de Residus, Martí Arasanz, explica que des de l’inici de contracte, a l’Apolo s’està fent un servei de reforç diari en el torn de nit. “És un reforç que neteja l’entrada a l’Apolo i els seus entorns amb la filosofia que l’endemà quan et llevis el carrer estigui net”, afirma.