Els Mossos d’Esquadra han desmantellat dos grups criminals especialitzats en la falsificació de títols de transport.  La investigació es va iniciar el mes de gener del 2017 després que TMB denunciés la sostracció de bobines de paper per imprimir els bitllets. Entre els detinguts, hi ha un treballador de metro que suposadament va sostreure fins a 223 rotlles de paper. També hi ha un menor. Tots ells estan relacionats amb els delictes de falsificació de document mercantil, grup criminal, estafa, furt, apropiació indeguda, tinença d’armes i, dos d’ells, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

En total hi ha 14 detinguts, la majoria pertanyien a dues famílies que es dedicaven, presumptament, a la producció massiva de títols de transport. A partir del suport original, imprimien els títols  i en gravaven la banda magnètica de diverses modalitats de targetes, les tallaven i les distribuïen per vendre principalment en mercats ambulants, a sortides de metro i davant d’escoles. 

Més de 450.000 títols de transport falsificats

Venien per cinc euros les T-10 que tenen un cost oficial de 10,20 euros ( la de sis zones supera els 43 €) . Així van arribar a falsificar gairebé 450.000 títols de transport, sobretot T-10. Es calcula que el valor estimat de les falsificacions supera els 4.400.000 euros. 

Les detencions es van fer en una operació el 12 de juny en què es va entrar en set domicilis, un a Sant Boi i sis a Barcelona. Entre els objectes intervinguts s’han localitzat una arma de foc amb munició i dues armes detonadores, 2.175 títols de transport originals i en diverses fases de producció i falsificació, vuit eixos de bobines, tres lectors i gravadors de bandes magnètiques, vuit impressores, sis guillotines i altres instruments de tall, a més de 4.845 euros en metàl·lic i 23 telèfons mòbils.

També hi havia una plantació de marihuana en un dels domicilis a St. Boi del Llobregat, que en l’entrada al domicili va quedar desmantellada. Hi havia 291 plantes de marihuana i més de 5.550 esqueixos preparats en caixes de cartró.