El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de 18 mesos de presó al ginecòleg Carlos Morín per haver practicat avortaments fora de la llei. Tot i això, l’ha absolt de vuit dels onze avortaments pels quals va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona el 2016 perquè considera que no hi ha proves suficientment contundents.

Per tant, finalment només se l’ha penat per tres intervencions, en què el tribunal assegura que el dictamen psiquiàtric que es va fer a les dones va ser defectuós o insuficient. En un dels casos, la pacient havia estat diagnosticada d’un trastorn adaptatiu de personalitat que no va constar en l’informe, i en altres dos casos es tractava de malformacions del fetus.

La pena de 18 mesos de presó es manté perquè ja es va haver de rebaixar en el judici a l’Audiència Nacional, ja que la pena final no pot superar el triple de la que s’imposa pel delicte més greu, que era de sis anys. Per això, tot i haver-se rebaixat el nombre de casos pels quals se’l condemna, es ratifiquen els mesos de presó.