En Lamine Bathily, un venedor a la manta, detalla a un grup de nois i noies d’un agrupament de Tarragona situacions en les quals se sent discriminat per al seu color de pell. Per exemple, assegura que, quan entra al metro, algunes persones agafen amb força la bossa de mà o se’l miren amb recel; o que hi ha gent que es canvia de vorera quan està caminant per al carrer. “Creuen que perquè la meva pell és negre sóc un lladre“, assegura.

El manter veu en aquestes trobades amb el jovent una excel·lent ocasió per explicar perquè hi ha venda ambulant, però també “el que estem patint: el racisme, la discriminació i la persecució“. Segons en Lamine, tot plegat ho demostra el fet que, si les persones que venen productes d’imitació fossin catalanes i blanques, no se les perseguiria.

Els joves de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna, que aquest dissabte han assistit a l'”Escoleta antiracista“, s’han mostrat molt sorpresos en acabar la xerrada. L’Ona, una noia de 15 anys, admet  que s’ha adonat que hi ha actituds que, sense adonar-se’n, poden fer mal a altres persones.

Des de l’Espai de l’Immigrant, volen posar de manifest, precisament, aquest “racisme invisible”. Per aquest motiu tenen pensat oferir aquestes xerrades, també, a nens de fins a 8 anys per començar a incidir en els valors i les actituds dels més menuts des de ben petits.

‘Top Manta’ en línia

Precisament, aquest dissabte, el Sindicat de Manters ha anunciat que dilluns vinent presentaran oficialment l’etapa nova de l’associació. L’objectiu és crear una plataforma web, a través del micromecenatge, on es vendran els productes de la seva marca: ‘Top Manta‘.