L'Escola Cal Maiol havia de traslladar-se a Can Batlló. Segons el Pla general metropolità del 2006 amb aquest canvi d'ubicació el centre educatiu tindria 8000 metres quadrats i podria ampliar l'oferta educativa. L'AMPA de l'escola assegura que té documents on es plantejava que hi hauria un institut i una escola bressol, però la modificació del PGM que es va fer l'any passat va suposar canviar la ubicació del centre dins del recinte de Can Batlló i reduir 3000 metres quadrats l'espai reservat per a aquest equipament. Anna Sànchez mare alumna Cal Maiol “La Bordeta és l'únic barri del districte que no té institut públic, la resta sí que en tenen. A més ara mateix estan prevista la construcció de 1500 habitatges nous. Per tant si ja era necessari, ara amb l'arribada de tota aquesta gent ho és més” Meritxell Font presidenta AMPA Cal Maiol “No és un tema de que Cal Maiol vagi allà amb una escola bressol i un institut. El barri de la Bordeta necessita un institut” Des del districte asseguren que la modificació del PGM que es va fer l'any passat va comptar amb el suport de les entitats veïnals i els partits polítics i que és el Consorci d'Educació qui ha de decidir quins usos tindrà aquest solar. Laura Pérez regidora Sants-Montjuïc “Desmentir que hi ha una proposta o que s'ha contradit amb una inicial. Ara mateix el que hem de fer és desenvolupar-ho amb el consorci d'educació, que és qui té competència i nosaltres com a districte intentar que l'intelocució i la informació sigui fluida amb l'AMPA i la part del veïnat que està preocupada” Per aconseguir aquesta comunicació, el districte i l'AMPA de l'Escola Cal Maiol tenen previst reunir-se a la tornada de vacances.

L’Escola Cal Maiol fa anys que té uns terrenys reservats a Can Batlló. El Pla General Metropolità del 2006 hi destinava una superfície de 8.000 metres quadrats on, segons l’AMPA de l’escola, s’havien de fer una escola bressol i un institut. Això però podria canviar amb la modificació del PGM que es va fer el 2017. Aquest pla va canviar la ubicació de l’equipament educatiu dins del recinte de Can Batlló i en va reduir 3.000 metres quadrats la superfície.

Segons l’AMPA, amb aquest canvi també s’ha aprofitat per modificar el projecte que se’ls va presentar i ara l’escola només oferirà formació a nens d’entre tres i 12 anys. Consideren que, amb aquesta mesura, no es podran satisfer les demandes educatives de la Bordeta sobretot tenint en compte que és l’únic barri del districte sense institut i que ens els propers anys es preveu la construcció de 1.500 habitatges dins del recinte fabril de Can Batlló.

El districte assegura que la modificació del PGM es va fer amb el suport de les entitats veïnals i dels partits polítics. A més, també deixen clar que en cap moment no s’ha modificat cap projecte perquè l’únic que existia era una reserva de sol per a equipaments educatius i ara li tocava al Consorci d’Educació decidir els usos. Tot i això, la regidora Laura Pérez es mostra oberta a escoltar les demandes de la comunitat educativa i fer-les arribar al Consorci.