Sis veïns de la Barceloneta, que tenen en comú viure en un mateix bloc de pisos i que aquests habitatges siguin quarts de pis, són els protagonistes del documental ‘La vida en un quart de pis’, obra de Guillem Roig.

El treball repassa, segons l’autor, alguns dels efectes que han tingut a la Barceloneta la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i el turisme de masses. “Volia fer visible el problema de l’especulació, el turisme, el canvi a la ciutat, de la fugida dels veïns, de l’èxode dels veïns, dels ciutadans, no des de la visió potser de crítics o de teòrics tant urbanístics com de la teoria social, però sí de la gent que ho ha viscut”.

Reflexió intimista i propera

En Guillem fa dos anys que viu en pis de lloguer a la Barceloneta. Des dels inicis, es va interessar per tot el que afectava el veïnat i per això de seguida va col·laborar amb entitats i veïns del barri, una implicació que es mostra en el documental. “Sé que hi haurà veïns que potser trobaran a faltar imatges de borratxera, de festes, de brutícia, però he volgut fer una mirada més propera al temaÉs un documental íntim, és un documental en què jo entro a casa de la gent, en què jo soc un veí més, en què parlo de mi mateix, i sobre tot buscant la referència d’arxiu, tant de fotos, hi ha molta fotografia d’arxiu”.

‘La vida en un quart de pis’ recull, en 45 minuts, el relat de sis veïns de la Barceloneta i és el fruit de prop d’un any de feina. S’ha estrenat al Centre Cívic Barceloneta.