Els interns del Centre Penitenciari Lledoners han plasmat en petits retalls de llençols reciclats el seu jo. Els treballs de la mostra, que es pot veure aquests dies a Can Basté, estan fets amb la tècnica de la cianotípia, que tenyeix de blau les fotografies.

L’exposició “La imatge del jo” forma part d’un projecte de col·laboració entre Can Basté i els alumnes del taller de fotografia del Centre Penitenciari Lledoners, que ja fa vuit anys que funciona. Sota la coordinació de l’educadora Maria Vermet, el treball es basa en la cerca d’imatges a partir de la paraula “jo”. “Els interns expressen visualment les seves emocions personals en set fotografies que parteixen de conceptes com ara el ‘jo sóc’, ‘jo parlo’, ‘jo puc’ o ‘jo desitjo’”,  explica Ferran Jordà, coordinador de fotografia de Can Basté. “Cada alumne ha dissenyat la seva pròpia columna d’imatges.”

Cianotípia en llençols reciclats

La tècnica que han fet servir ha estat la fotografia digital, retocada amb Photoshop i positivada sobre una tela reciclada. “Els alumnes han treballat sobre una tècnica que es diu cianotípia, una tècnica clàssica de laboratori, que deixa les fotografies blaves, i com a suport han fet servir els llençols reciclats del centre penitenciari”, afegeix Jordà. Tot el projecte ha estat realitzat a l’aula de fotografia del centre penitenciari. La mostra es pot veure fins a la setmana vinent al vestíbul del centre Can Basté.