Aquesta associació professional d’autors de Catalunya reclama millorar les condicions dels escriptors i equiparar-les a les d’altres països europeus. Volen prestigiar socialment la creació i el treball literari. Entre els impulsors hi ha autors com Maite Carranza, Jordi Sierra i Fabra o Gemma Lienas.

Volen que se’ls consideri treballadors de la literatura i de la cultura. La nova associació, Escrivim, té com a objectiu  trencar mites i falses creences sobre els que es dediquen a l’escriptura.  Denuncien desprotecció i mancances legals. Asseguren que el sector no s’ha adaptat encara al segle XXI. La presidenta de l’entitat, Maite Carranza, remarca que els escriptors “vam començar la nostra literatura amb la voluntat de normalitzar-la, de difondre-la, de salvar la nostra llengua. I això significava molt voluntarisme”.  Afegeix que “d’aquí no ens n’hem sortit encara” i defensa que igual que als metges o els mestres, als escriptors se’ls consideri professionals.

Una de les qüestions que els preocupen és la socialització de llibres que es fa en algunes escoles. Creuen que el llibre socialitzat ha de tenir el mateix tractament que el préstec bibliotecari, quan els autors cobren per la seva utilització. Una precarització que també atribueixen a d’altres causes com la crisi econòmica, les plataformes de venda digitals i sobretot a la falta de polítiques que protegeixin la creació. Per això creuen que cal el compromís de l’administració i de tota la indústria literària per millorar aquesta situació.