La descentralització dels escenaris es combina amb la recuperació d’altres espais al centre de la ciutat que ja havien estat protagonistes de la Mercè en anys anteriors. És el cas de la Plaça Reial que torna a la programació per oferir diferents concerts d’havaneres el 24 de setembre. També la Rambla del Raval tornarà a ser un espai de festa com a tercer escenari de les propostes musicals més innovadores del BAM.

Un MAC “d’altíssim nivell”

El MAC, el Mercè Arts de Carrer, torna a ocupar el Parc de la Ciutadella i creix cap al passeig de Lluís Companys. Durant quatre dies s’hi programaran més d’un centenar d’espectacles de carrer d’alt nivell de tot tipus de disciplines artístiques, i que signen un centenar de companyies tant locals com internacionals, especialment de Reykjavik, la ciutat convidada aquesta Mercè. Entre els escenaris del MAC també hi ha el Palauet Albéniz , que aquest amplia de dos a tres dies la seva participació a la programació, i el Parc de la Trinitat, que després de la bona acollida de l’any passat oferirà més propostes.

Una altra de les novetats és la diada castellera històrica amb les colles convidades que es farà dissabte 23 al matí, mentre que la Diada castellera de la Mercè, amb les colles de la ciutat, serà el diumenge 24 el dia de la patrona de la ciutat. D’altra banda, aquest any el Piromusical tindrà blocs dedicats als 25 anys dels JJOO de Barcelona i d’homenatge a les víctimes de l’atemptat de Barcelona del 17 d’agost, entre d’altres.