‘Cloe y La Nube’, editat per Ominiky Ediciones, explica la història d’una nena que es troba amb un petit núvol perdut i l’ajudarà a trobar la seva família. És una història sobre l’amistat i la cooperació que ha nascut a Sant Andreu amb Núria Aparicio. “Vaig rescatar una idea que tenia a la llibreta, vaig fer el guió i l’storyboard”, explica Aparicio, que per primera vegada ha fet el guió del llibre que il·lustra. De fet, la idea que tenia anava acompanyada de text, però, per tal d’adaptar-la a infants de tres anys, el va eliminar. Diu que això permet fer volar la imaginació dels nens i això fa que facin reflexions que ni ella havia pensat.

L’andreuenca Núria Aparicio és il·lustradora i animadora 2D. Va començar la carrera professional treballant a Nikodemo, als estudis Neptuno Filsm i Triacom. Després de combinar feines per a publicitat i agències, es va endinsar en el món editorial. Ha treballat per a Random House, Planeta i La Galera, entre d’altres.

A poc a poc, la il·lustració va anar guanyant terreny a l’animació. Núria Aparicio intenta donar un estil diferent a cadascun dels seus treballs, però, també se sent molt satisfeta que els lectors puguin reconèixer els seus dibuixos. Majoritàriament treballa directament en format digital a través d’una tauleta al seu estudi. A Sant Andreu s’han creat il·lustracions del llibre ‘Las chicas son guerreras’, que ja va per la quarta edició, o llibres de la sèrie de ‘Perrock Holmes’, de Montena. També ha col·laborat amb les il·lustracions del curtmetratge ‘Viaje a pies’, nominat a millor curtmetratge d’animació del 2016.