Dins els concerts Bach Simfònic d’aquest cap de setmana a L’Auditori, s’ha reestrenat la ‘Fugue à 5’ de Johann Sebastian Bach, instrumentada per Enric Granados. La peça adaptada per a orquestra simfònica es va estrenar el 15 de maig de 1900 al Teatre Líric i no s’ha tornat a interpretar mai més. L’OBC, dirigida per Cristian Macelaru, l’ha tornada a interpretar.

Granados és un dels primers compositors europeus que va instrumentar les obres de Bach per a orquestra simfònica. En el cas d’aquesta peça, la plantilla instrumental no es gens habitual: una flauta, un oboè, un clarinet, dos fagots, una trompeta i quintet de corda. Una instrumentació pionera en la recuperació simfònica de la música del geni alemany.

Ara ha estat recuperada gràcies a la partitura conservada en el Fons Enric Granados del Museu de la Música de Barcelona, i a les particel·les conservades a la Biblioteca de Catalunya.

Aquest cap de setmana, s’ha tornat a interpretar en una oportunitat històrica de conèixer la tasca d’instrumentació del compositor català i alhora gaudir d’un clàssic de Johann Sebastian Bach.