Amb aquest activitat, la plataforma, formada per psicòlegs, mestres, advocats i activistes, pretén teixir una xarxa de barri en favor dels drets d’aquests joves migrants. Segons el portaveu, Ernest Morera, “els falten molts miralls culturals” i amb aquests dinars es pretén “anar creant ponts i dinàmiques per poder treballar d’una forma més transversal”.

La plataforma la lideren tres mares autoanomenades mares coratge, que des de fa anys ajuden sobretot joves extutelats de la Generalitat. Els obren la porta de casa seva perquè es dutxin i es rentin la roba. Una d’elles és la Khadija, que aquest divendres ha cuinat cuscús per al barri. Explica que està preocupada per la situació que viuen aquests noies i es pregunta “per què viuen al carrer?”.

En la seva presentació, la plataforma va denunciar agressions i abusos policials cap a aquests adolescents, que tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra van negar. Per això, ara treballen per presentar denúncies formals davant la policia perquè ho investiguin.