Un grup de veïns va exposar la seva queixa contra l’horari d’obertura del Parc del Putxet a l’últim Consell de Barri perquè asseguren que aquest és un tema important de mobilitat. El passat 26 de gener els veïns del Putxet es van trobar les portes del parc tancades fins les 10 h del matí, un horari que s’ha mantingut des de llavors. Anteriorment, el parc obria a les 8 h i és l’horari que es vol recuperar.

En Jordi Amigó, per exemple, cada dia ha d’anar al gimnàs del Putxet per prescripció mèdica, situat a la part de dalt del parc. Fins fa mig any, quan el Parc del Putxet obria a les 8 del matí, el travessava i trigava uns 15 minuts. Ara, que ha d’anar per fora del parc, triga el doble: “em suposa que cada dia he de fer un sobreesforç per donar tota la volta al barri i quan arribo al gimnàs és que pràcticament no cal ni que m’hi poso perquè arribo rebentat” sentencia Amigó. 

Per als pares de l’Escola Bressol el Putxet, que el parc obri més tard que abans també representa un problema. Per això, des de l’AMPA van recollir 500 signatures que van presentar a l’Ajuntament. “En comptes de poder accedir pel parc havia de fer tota la volta, per Ferran Puig, amb uns pendents excessius i amb cotxes”, explica Francesc Casacuberta, veí i membre de l’AMPA de l’Escola Bressol el Putxet.

Aquest canvi d’horari més restrictiu també es va produir a finals del 2014, però després de dos mesos de queixes veïnals es va tornar a ampliar. La Verónica Rafa va ser qui va portar aquesta queixa al consell de barri: “Que s’adonin que aquest no és un parc recreatiu, sinó que és un parc de pas i que ens permetin que la gent pugui accedir-hi a partir de les 8 del matí.”

Des de l’Ajuntament, apunten que des del gener s’està aplicant l’horari establert de forma genèrica a tota la ciutat per Parcs i Jardins. Igualment el districte s’ha mostrat obert a estudiar el cas particular del Parc del Putxet.