Fa mesos que Rescat reivindica un local, ja que la seva seu és una caseta pendent d’enderrocar, cedida pel propietari. I ara ha arribat la data que tant temien, ja que els han avisat de l’enderroc imminent de la casa. “Marxem d’aquesta caseta amb tristesa. Hem salvat moltes vides d’animals. Sempre ho recordarem, però hem de marxar ja”, lamenta Pepi Fuentes, presidenta de l’entitat.

Ara l’associació té 15 dies per empaquetar i recollir-ho tot. Però no saben on aniran, no tenen cap lloc on posar-ho tot. “Darrerament tan sols hem reclamat un barracó per deixar el material, però tampoc ens l’han donat” sentencia Fuentes. Han reclamat un espai nou a l’Ajuntament, però de moment no els han donat cap solució i necessiten l’espai per tenir-hi els gats malalts mentre els curen o els porten al veterinari, a banda de guardar-hi els aliments, medicines i material.

Per això, a partir d’ara, paralitzen la seva activitat. “Demanem que l’Ajuntament s’hi impliqui i ens ajudi a continuar amb la nostra tasca. De moment la nostra feina queda aturada” assegura Fuentes. Rescat només continuarà alimentant i tenint cura de la salut dels gats de les seves colònies. “De moment aquestes estan controlades al 99 %. No hi ha naixements a les nostres colònies perquè esterilitzem. Però si deixem la nostra feina durant un any sense controlar, si deixem alguna gata no esterilitzada i pareix, només que tingui cinc gatets, aquests al cap de sis mesos ja són actius per parir. Per tant, aquesta colònia quedaria descontrolada.”

Rescat treballa des de fa més de 15 anys amb els gats de carrer. Ara controla uns 300 gats repartits en una trentena de colònies de Nou Barris i Sant Andreu.  “Ara ensenyarem a la gent del barri tot el que hem fet i fem, perquè valorin la nostra tasca, en lloc de solucionar els problemes a l’Ajuntament, ja que és un problema que haurien de solucionar ells”, anuncia Pepi Fuentes.