El temporal marítim està afectant el transport a les illes Balears, sobretot a Menorca. Alguns dels trajectes que tenien Barcelona com a destinació o com a punt de sortida han quedat cancel·lats en les darreres hores. Tampoc no surten els vaixells que habitualment cobreixen les rutes entre illes. Tot i això. aquest dimarts al migdia la situació s’ha començat a normalitzar i Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Ventcat, activa des de diumenge, així com el Procicat per fort onatge.

Les principals companyies de transport marítim estan cancel·lant alguns vaixells que cobreixen el trajecte entre Barcelona i Menorca, la més afectada pel fort onatge. De fet, els ports de Maó i Ciutadella estan tancats des d’aquest dilluns Baleària, ha cancel·lat el ferri d’aquest dimarts a les 10 h, que cobria el trajecte entre Ciutadella i Barcelona. Tampoc no sortirà el vaixell previst (també per a aquest dimarts) a les 13 h des d’Alcúdia, també amb destinació Barcelona. L’alternativa és traslladar-se fins a Palma, des d’on sí que surten alguns vaixells per arribar fins a Barcelona. Trasmediterránea, també ha cancel·lat les connexions previstes per a aquest dimarts entre Menorca i Barcelona i ha anul·lat tots els trajectes previstos entre illes. Per això, les companyies recomanen als usuaris informar-se abans de traslladar-se fins als ports.

El temporal marítim està afectant de ple aquesta zona, sobretot les darreres hores. Aquesta matinada  s’han registrat onades d’11,7 metres a Maó. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia havia advertit del fort onatge que es preveia i havia activat l’alerta vermella.

 

Alguns usuaris han penjat a les xarxes socials les imatges del fort onatge que ha afectat l’illa de Menorca les darreres hores.

La mar es tranquil·litza

Aquest dimecres al migdia la situació meteorològica s’ha normalitzat, i Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Ventcat, activa des de diumenge a la tarda, així com el pla Procicat, que estava activat pel fort onatge.