Fa unes setmanes que la zona d’esbarjo per a gossos de la plaça del Poble Romaní ja té punt d’aigua. També s’ha activat el servei de neteja de la zona. Ara i fins al setembre es fa tres dies a la setmana, dilluns, dimecres i divendres. Després als mesos més freds, en què s’utilitza menys l’espai públic, es farà dos cops per setmana.

Aquestes eren dues demandes  que els usuaris del pipicà creien necessàries per garantir que els propietaris de gossos es quedessin en aquesta zona delimitada i les olors molestessin menys als veïns. En els darrers mesos hi ha hagut problemes de convivència d’usos a l’espai. Segons Àlex Castelló, un dels usuaris del pipicà de la plaça del Poble Romaní, la situació ja ha revertit: “El 99 % de la gent s’ha conscienciat de la problemàtica i estan portant el gos aquí dins. Ara sempre hi ha gent a fora, no és com abans que hi havia gossos. Sembla que la cosa està funcionant”.

Una altra mesura que han pres els usuaris habituals de la zona d’esbarjo és la penjada de cartells en què demanen als propietaris de gossos que facin ús del pipicà i que no portin els gossos deslligats a fora. Creuen que mantenint informat a tot el col·lectiu tothom prendrà consciència de la situació i serà més fàcil minimitzar possibles incidents.

En el proper plenari de juliol els diferents usuaris de la plaça valoraran si ha millorat la convivència, de cara a perfilar la remodelació d’aquest espai de trobada. De moment, els propietaris de gossos que fan ús habitual del pipicà estan contents amb les millores de la zona d’esbarjo i del bon ús que en fan pràcticament tots els usuaris, fent possible la convivència a la plaça.