Des de fa un any els veïns han començat a mobilitzar-se. Han contactat amb el síndic de greuges i amb el districte de Gràcia i han recollit signatures. També, s’han reunit amb l’alberg de l’esport. Des de l’equipament van respondre amb un vigilant les nits de dijous a diumenge de maig a setembre, però com que no pot moure’s de la porta el problema continua.

Veient que no és resol els veïns han anat a les dues últimes audiències públiques de Gràcia a tornar a exposar el problema. La situació és constant, com explica la Ivone Lesan, veïna del carrer del Perill, “la majoria de dies, els turistes de l’hostal abans de marxar a la discoteca o a on sigui fan la primera copa al carrer”. 

La principal demanda és la retirada dels bancs del carrer. Creuen que aquesta podria ser una mesura dissuasiva a l’hora de quedar-se al carrer. Des del districte de Gràcia però, expliquen que són uns bancs molt utilitzats durant el dia pel veïnat i no en preveuen la retirada. També, han parlat amb l’alberg, però no poden vincular la presència de persones a l’exterior amb l’equipament.

Els veïns demanen solucions, tot i que creuen que el més efectiu seria la retirada dels bancs, també aposten per més presència de la Guàrdia Urbana i la idea de crear una campanya informativa des de l’alberg per poder explicar als turistes les normes de convivència.