La manca d’aparcament al Congrés i els Indians és un dels problemes del barri segons els veïns. A més, amb la implantació de l’àrea verda a la Sagrera, diuen que la mancança s’ha agreujat. Per això, l’entitat veïnal ha sol·licitat l’estudi de posar-hi àrea verda. Però no tots els veïns hi estan d’acord.

Els veïns del Congrés i els Indians denuncien la manca d’aparcament que hi ha al barri. Molts dels edificis, fets a mitjan segle XX, no tenen aparcament al subsol i han d’estacionar al carrer. Segons l’Associació de Veïns del Congres-Indians el problema s’ha agreujat amb la implantació de l’àrea verda a la Sagrera el desembre del 2016. Expliquen que molts vehicles, sobretot camions i furgonetes, aparquen als carrers del Congrés i els Indians. “Els carrers més conflictius són els d’aparcament en bateria, en un tram a les tardes pot haver-hi fins a 10 o nou vehicles industrials”, concreta Jesús Ribera, membre de l’entitat veïnal. Per això demanen a l’Ajuntament la implantació de l’àrea verda al barri.

La Unió de Botiguers Congrés Indians coincideix amb l’associació quant a la mancança d’aparcament al barri, però no està conforme a instaurar àrea verda. L’entitat comercial, amb uns 50 associats, assegura que suposaria un perjudici per als vehicles associats als comerços i a les persones que venen de fora a treballar. Xavier Sabater, president de la unió de botiguers, demana solucions per als comerciants en cas que l’àrea verda s’arribés a implantar. Proposa crear dues targetes per a un mateix vehicle, una d’associada a la residència de la persona i l’altra, al lloc de treball.

El Congrés i els Indians es troba limitat al sud i a l’oest per diferents àrees d’aparcament regulades. Segons els indicadors socioeconòmics publicats per l’Ajuntament l’any 2013, al Congrés i els Indians viuen 14.020 habitants i hi havia uns 3.800 turismes censats.