Fa dies que s’han vist cartells amb el lema “Gràcia km 0, comença una nova història a Gràcia” pels carrers de la Vila. Ara, s’ha resolt el misteri. Es tracta d’una campanya de comunicació de la federació de comerciants de Gràcia per generar expectatives per a la propera Festa del Comerç. Les 11 associacions que conformen la federació, amb gairebé 400 botigues comencen, d’aquesta manera, un camí conjunt que ja va tenir la primera acció per Sant Jordi.

El nom de Gràcia km 0 significa un nou inici en la trajectòria del comerç gracienc, però també una manera de posar l’èmfasi en la proximitat dels establiments que en formen part i caracteritzen el teixit comercial del barri.

Per a la Festa del Comerç s’han preparat activitats i un joc per recórrer tots els carrers i poder obtenir obsequis. Els carrers de les associacions tindran un engalanat unitari que permetrà distingir-los. Serà en aquests carrers, a les botigues, on es podran aconseguir adhesius per omplir una postal, amb la qual es rebrà una bossa i s’entrarà en el sorteig d’entrades als cinemes i teatres del barri: als Cines Verdi, al Teatre Lliure de Gràcia i al Jove Teatre Regina. A més, també es regalarà un llibret que s’ha fet amb la col·laboració del Taller d’Història de Gràcia. És una col·lecció que parlarà de Gràcia, de la seva història i identitat. Amb el nom ‘Històries de Gràcia’ en sortirà el primer volum dissabte i estarà dedicat a l’església dels Josepets.

Durant tot el dia hi haurà batucades pels carrers i a la tarda hi haurà una actuació a la placeta de Sant Miquel. Després es farà el sorteig dels premis. Aquest nou camí que comencen els botiguers, expliquen, el prenen amb molta il·lusió i ganes de reactivar el comerç de Gràcia.