Els comerciants de Sagrera Activa – Associació de Comerciants (SAAC) han comprat unes 12.000 roses per repartir-les entre els clients. En total, 111 comerços i el Mercat de Felip II participen en aquesta iniciativa i cada establiment donarà unes 100 roses. Només al mercat, amb una quarantena de parades actives, calculen que repartiran unes 4.000 roses.

Aquesta és la segona vegada que el comerç associat de la Sagrera reparteix roses entre els clients. L’any passat, però, van donar unes 500 roses naturals. Aquesta vegada, però, volen que les roses arribin a tothom. Segons Jordi Padròs, vicepresident segon de la SAAC, d’aquesta manera volen que els clients s’adonin que el comerç és al costat dels veïns i s’integra al barri i amb la resta d’entitats de la Sagrera.

Les roses, comprades a València, són ecològiques i reciclables, ja que estan fetes amb fusta i es poden perfumar. Joan Barceló, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Felip II i vicepresident de la SAAC, explica que amb aquest tipus de flor no fan competència a les floristeries del barri.

Els clients poden adquirir tantes roses com comerços associats comprin i no és necessari un mínim de compra. A més de trobar les roses a les botigues, la SAAC també repartirà unes 400 roses en el concert d’havaneres i cançons marineres que hi haurà per Sant Jordi a la plaça de Masadas. L’entitat de comerciants no descarta repetir l’experiència l’any vinent.