Milers de persones s’han mobilitzat fins al passeig de Lluís Companys per seguir la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Parlament. La mobilització ha estat convocada per ANC i Òmnium, però també hi han assistit entitats com Universitats per la República, Bombers per la Independència, JARC i Unió de Pagesos. Part dels assistents han marxat amb el cap cot quan Puigdemont ha declarat la suspensió de la independència.

Per seguir la jornada històrica i després que els Mossos hagin desplegat un gran dispositiu que ha blindat el Parlament des de primera hora del matí, el passeig de Lluís Companys s’ha convertit en el centre neuràlgic de la mobilització ciutadana.

Les dues entitats sobiranistes principals, ANC i Òmnium, han cridat a concentrar-se a partir de les 18 h. A la mateixa hora, han convocat Bombers per la Independència i la JARC, mentre que Unió de Pagesos ha organitzat una tractorada.

La majoria del públic ha estat seguint el discurs de Puigdemont amb aplaudiments en alguns moments, com per exemple quan el president ha dit que assumeix que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república. Però la fredor ha arribat quan el mateix Puigdemont ha anunciat que el Parlament suspenia els efectes d’aquesta declaració d’independència per tal d’obrir un procés de negociació i mediació.

Alguns centenars de persones, però, s’han quedat per escoltar la resta de portaveus que han comparegut al Parlament. S’han sentit xiulets durant la intervenció del popular Xavier García Albiol. El discurs de la CUP, en canvi, ha estat aplaudit pels assistents que han aguantat fins al final del ple.