El 18è Concurs Internacional de Roses Noves arrenca aquest divendres amb la visita del jurat internacional i el jurat de mestres perfumistes que  valorarà les millors varietats del roserar del Parc de Cervantes. Enguany hi participen 21 obtentors de nou països, que han presentat un total de 80 varietats de roses inèdites a concurs. Aquests dies previs, el concurs té un jurat integrat per una representació d’entitats, com l’Escola Viver Castell de Sant Foix.

Durant la seva visita, els alumnes han olorat les flors del Jardí dels Perfums i, així, han posat en pràctica els seus coneixements. D’aquesta manera han pogut descobrir la diversitat d’olors que tenen aquestes flors. També han entrat al roserar que acull les roses presentades al concurs, on han observat les principals qualitats de les varietats inèdites, com el fullatge, la fragància o el color. Finalment, els joves han hagut de triar la seva preferida.

Floració endarrerida

Tot i que encara hi ha alguns rosers sense florir, els organitzadors confien que moltes de les flors acabin obrint-se abans d’aquest cap de setmana. En aquest sentit, segons Lluís Abad, secretari del concurs, les roses d’enguany “van una mica enrederides respecte a la mitjana d’altres anys” a causa d’un hivern fresc i plujós.

A partir d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana, els visitants també podran manifestar la seva preferència sobre la millor varietat.  A més, el roserar disposarà de moltes activitats entorn la temàtica de les roses, amb tallers, demostracions d’art floral, gastronomia amb roses i concerts musicals, amb la Cobla Sant Jordi i la Banda Municipal de Barcelona.