El Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional ha citat com a investigades les quatre persones que acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el 25 de març. Es tracta de dos agents dels Mossos d’Esquadra, l’historiador Josep Lluís Alay i el seu amic personal, l’empresari Josep Maria Matamala. Estan citats el proper 29 de maig a les 10 h acusats d’un presumpte delicte d’encobriment.

Els prendrà declaració el jutge de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6, Diego de Egea, que precisament és qui investiga Tamara Carrasco pels CDR. 

La fiscalia va començar a investigar els quatre acompanyants de Puigdemont a finals de març per determinar si havien pogut cometre un delicte d’encobriment pel fet d’anar amb el president destituït en el trajecte de tornada de Finlàndia a Bèlgica. En aquell moment, el jutge Llarena ja havia dictat l’ordre de crida i cerca contra Puigdemont, que va ser detingut per la policia alemanya en travessar la frontera alemanya des de Dinamarca. La Policia Nacional va arrestar els dos agents dels Mossos d’Esquadra que l’acompanyaven i l’historiador Josep Lluís Alay el 28 de març i, després de declarar a la comissaria de la Verneda, van quedar en llibertat amb càrrecs en espera de ser citats pel jutge.