Els comerciants del carrer de Larrard estan preocupats per la poca afluència de turistes que hi ha al seu carrer, que abans havia estat el camí habitual de pujada al Parc Güell. Durant molts anys, hi havia dues parades de Bus Turístic situades molt a prop d’aquest carrer i, per això, la majoria de botigues de la zona estan dedicades al turisme.

Les obres a la travessera de Dalt van obligar a canviar les parades d’ubicació però, un cop acabats els treballs, no han tornat al lloc d’origen. Ara, els comerciants temen que els canvis es converteixin en permanents. De moment, asseguren que han notat una davallada de les vendes de més d’un 50 %. “Aquest carrer l’han destruït. Aquí és on estan tots els negocis”, explica Miguel Gutiérrez del bar La Cartuja, “nosaltres hem baixat més d’un 50 per cent, molt més, ens estan convidant a tancar”. Hi coincideix Sandra Izquierdo, dependenta d’una botiga de records, qui afegeix que “si no hi ha turisme, no hi ha venda”.

Els comerciants reclamen a l’Administració que els confirmi quines seran les ubicacions definitives de les parades i els accessos al parc, per tal de preveure les repercussions en els seus negocis. “Volem saber quin és el pla, quin és el pensament que té l’Ajuntament per adaptar-nos”, explica Albert Grau, de Gaudí Experiència. El president de l’Associació Comerciants Larrard – Olot – Travessera de Dalt, Aureli Quiroga, afegeix que “any a any hem anat perdent un tant per cent de volum de gent. Lògicament hi ha uns treballadors, unes feines, unes inversions”. De fet, alguns botiguers ja estan pensant a retallar la plantilla, renegociar lloguers o tancar, si el carrer deixa de ser turístic.

Canvis definitius?

Una de les parades de Bus Turístic està reubicada a la zona de Sant Josep de la Muntanya, un canvi que es va fer saber als comerciants que seria permanent, amb l’objectiu de desmassificar la zona. Sobre l’altra parada, però, resituada al carrer de l’Escorial amb Camèlies, els comerciants asseguren que no han rebut cap informació de fonts municipals que els confirmi si serà o no permanent.

D’altra banda, l’Ajuntament ha assegurat a betevé que no està previst retornar la parada de Bus Turístic a la travessera de Dalt amb Larrard.