Entre les empreses que han mostrat els seus projectes i prototips hi ha NBS, que ha ideat un sensor que permet detectar el nivell de glòbuls blancs al líquid cefalorraquidi dels nadons sense necessitat de dur a terme una punció lumbar. Permet detectar casos de meningitis d’una manera menys invasiva i evitar així haver de fer puncions a nadons que no tinguin la malaltia.

Un altre dels invents destacats del festival és el que ha presentat Mowoot. Es tracta d’un aparell pensat per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen d’estrenyiment crònic. Es connecta a una faixa que, de manera automàtica, fa un massatge abdominal que emula les tècniques de terapeutes professionals i facilita la defecació.

També s’hi han pogut veure ginys relacionats amb el món de l’esport, com un aparell de l’empresa White Crow, que es col·loca a la roda de les bicicletes de muntanya i permet al ciclista reduir i incrementar la pressió dels pneumàtics en funció del terreny pel qual circula.

El festival s’ha acabat de farcir amb xerrades. L’última i més destacada, la de Neil Harbisson, que va saber reinventar-se a ell mateix, convertint-se en el primer cíborg reconegut pel Regne Unit. Va néixer amb un problema de visió que fa que no percebi els colors, només el blanc i el negre. Per tal de poder identificar els colors, es va implantar al crani una antena, inventada per ell mateix, amb sensors que capten les freqüències de la llum rebotada per cada color i les converteix en sons. És capaç de relacionar aquests sons amb cadascun dels colors, de manera que, tot i no veure’ls, els pot identificar.