El Gremi d’Hotels de Barcelona està molt preocupat pel futur del sector. Les males notícies, diuen, s’acumulen i tot plegat configura un còctel negatiu per als seus interessos. El gremi destaca que en el darrer trimestre l’activitat hotelera va baixar un 8 %. Un descens que s’ha acabat compensant gràcies als bons resultats de principi d’any i a les reserves. Tot plegat ha permès tancar l’exercici amb un 6 % més que l’any anterior. Segons l’informe del sector, s’ha generat una espiral negativa al voltant de la imatge de Barcelona encapçalada per la turismofòbia, les vagues a l’aeroport, els actes vandàlics a hotels i els busos turístic i malauradament, els atemptats de la Rambla de l’agost també ha influït en tot plegat. En la roda de premsa, Jordi Clos, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, també s’ha lamentat que la ciutat ha estat sempre dins del rànquing de les 10 millors ciutats del món, un rànquing del qual, segons ell, ha desaparegut en els darrers sis mesos. La xifra que confirma el descens en les pernoctacions ha estat el pont de Setmana Santa, el Gremi apunta a un descens del 42 % de les reserves respecte al 2016. Tot i aquestes dades cal recordar que el nivell d’ocupació el 2017 va ser del 80 %.

Les preocupacions del sector

El més preocupant és ara mateix l’actitud dels clients habituals. Segons fonts del sector, aquests estan atemorits i pregunten si és segur organitzar activitats o reunions en hotels de la ciutat. També els preocupa el turisme de les grans fires. Alguns dels esdeveniments que els consells directius de les empreses organitzaven en hotels de Barcelona s’han deixat de fer.

Les solucions per augmentar el turisme

El Gremi demana a l’Ajuntament que faci un esforç per tornar a posicionar la marca Barcelona i ells, per la seva banda, estan intentant convidar operadors turístics perquè vegin que a Barcelona no passa res. Un altre de les claus per millorar el futur del sector, passa, segons el Gremi, per assegurar el futur del Mobile World Congress.