Els veïns de les Roquetes s’han mobilitzat aquest dijous per protestar contra l’avaria que manté fora de servei les escales mecàniques del carrer de la Cantera. Asseguren que han trucat insistentment al telèfon que figura a la instal·lació, però que els tècnics marxen sempre sense haver trobat una solució i ajornen la data de reparació“No parem de trucar al telèfon 900 –explica el veí Manuel León–, i ja pràcticament ens coneixen a tots i saben de memòria els números de referència. Ara truca a un, ara truca a un altre… i així van ja dos mesos!”. “He trucat moltes vegades i els dic que vinguin al més aviat possible, que hi ha gent gran, gent malalta, que no baixa al carrer perquè després no pot pujar per les escales“, afegeix Fina García, una altra veïna.

Des de fa dos mesos, les persones amb mobilitat reduïda o veïns amb els carros de la compra han de fer una gran volta per salvar el desnivell de les escales de Cantera. “Saps què és pujar carregada quan vens del mercat?  -pregunta Núria Orbajena, de l’Associació de Veïns de les Roquetes-. I la gent gran amb bastons? Han de fer tota la volta per arribar a aquest tram”.

Més queixes

Aquesta no és l’única queixa que tenen els veïns de les Roquetes sobre el manteniment d’ascensors i escales mecàniques al barri. Alguns han denunciat també a les xarxes socials una nova avaria a l’ascensor del carrer d’Alcántara, que no es repararà fins a l’1 de juny, segons indica el cartell. Per tot això, reclamen que l’Ajuntament posi mesures efectives per donar un millor servei a les escales mecàniques i ascensors. “L’empresa de manteniment ens pot tenir sis mesos sense escales mecàniques –lamenta Amparo Iturriaga, de l’AV Roquetes–. Les escales estan fetes perquè funcionin i no perquè estiguin espatllades”.

Els veïns no descarten noves mobilitzacions per posar fi al problema. L’Ajuntament ja ha sancionat l’empresa encarregada del manteniment de les escales, el Grup EULEN. Els veïns suggereixen que els diners de les multes serveixin per contractar altres tècnics més efectius mentre no es renovi el contracte de manteniment.