El Zoo de Barcelona està immers des de fa anys en un procés profund de renovació, tant de les instal·lacions com del model, que se centra en l’educació, la conservació i la recerca. A més, l’equipament ha superat les xifres de visitants registrades abans de la pandèmia: van créixer un 20 % el 2022, un total de 740.015 visitants. També s’ha consolidat el nombre de famílies membres del Zoo Club, amb més de 80.000 socis.

Ara, engega el curs amb un nou model educatiu amb més continguts científics i de recerca més enllà de la simple observació o atenció als animals, un projecte que presentaran aviat. A més, hi ha temes pendents com l’enderrocament del delfinari, que es farà aviat.

La cria d’orangutan va morir per causes naturals

Una de les instal·lacions que ha provocat crítiques és la dels orangutans. La plataforma ZOOXXI denuncia que les obres en la seva instal·lació els han creat estrès. I això va coincidir amb la mort d’una cria al maig. Segons Sito Alarcón, director Zoo de Barcelona, s’han millorat les instal·lacions d’aquests animals i assegura que les anàlisis han indicat que la cria d’orangutan d’un any va morir per causes naturals, per una infestació d’un cuc molt petit; de fet, explica que 48 hores abans no va mostrar cap signe d’aquesta malaltia. Alarcón diu que un 15 o 20 % de les cries d’orangutan moren per aquest motiu.