rebaixa transport públic
Foto: Marc Lozano

L’estació de Sants acollirà un simulacre d’actuació antiterrorista a finals de l’octubre, que mobilitzarà diversos serveis d’emergència. Fonts dels Mossos d’Esquadra ho han confirmat a betevé i, tot i que encara cal definir-ne els detalls, està previst que el simulacre es faci la nit del 26 al 27 d’octubre a dins de l’estació.

Concretament, es preveu que l’actuació es faci entre les 23 h i les 4 h. La decisió de fer-ho en horari nocturn ve marcada perquè són les hores en les quals es tanca l’estació i no hi ha cap sortida o arribada de trens.

Important desplegament de serveis d’emergència

Segons un correu que es va fer arribar a diverses entitat de la zona, el simulacre es farà a dins de l’estació de Sants (zona de vestíbul i andanes d’alta velocitat), però també hi haurà una important repercussió a fora: vehicles policials, ambulàncies i vehicles d’emergències. Segons els Mossos, habitualment aquestes actuacions impliquen Bombers, Guàrdia Urbana, SEM, Mossos i Protecció Civil, entre d’altres.

També s’apunta que “es faran servir detonacions i és molt possible que hi hagi drons volant a l’entorn de l’estació”. Per aquest motiu es preveu fer arribar la informació al veïnat, amb l’objectiu de no crear “una alarma innecessària” durant l’exercici.