L’Associació de Veïns del Fort Pienc alerta d’una pèrdua de places d’aparcament al voltant del passeig de Sant Joan des de fa un parell d’anys a causa del tancament de diversos garatges privats. Des de l’entitat estan decidits a estudiar aquesta tendència per esbrinar-ne les causes i poder obrar en conseqüència. N’han comptabilitzat quatre qua han desaparegut, dos al mateix passeig i dos més a l’altura de Marina.

Un canvi de model de negoci

Restauració, magatzems, trasters, negocis que requereixen un nombre important de metres quadrats s’estan traslladant a la frontera entre el Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample, al voltant del passeig de Sant Joan. El president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc així ho constata en assegurar que d’un any cap aquí alguns dels pàrquings privats que hi havia a la zona s’han destinat a altres tipus de negoci.

Pèrdua de places d’aparcament

L’entitat veïnal calcula que es pot haver perdut unes 300 places. La visió positiva, diuen, és que sigui el resultat d’un canvi en la mobilitat i que la gent deixi el cotxe i faci servir mitjans de transport més sostenibles, però en ser una tendència nova, els preocupa que no sigui l’efecte d’altres problemàtiques de fons. Mallén es refereix concretament al fet que el barri s’estigui enfocant cada vegada més al turisme i això sigui la causa dels canvis en els tipus de comerç.