El mateix trajecte, però en dos serveis diferents en dura competència. És la prova que hem fet per comparar quines prestacions ofereix Uber i quines els taxistes. I el recorregut escollit ha estat entre la plaça de les Glòries i la plaça de Francesc Macià, amb Uber d’anada i en taxi de tornada. El resultat ha donat alguna sorpresa.

El preu del servei d’Uber és lleugerament més econòmic, 9’55 euros pels 10’60 que ha costat el trajecte en taxi. La diferència més important l’hem trobada sobretot en el temps, especialment el temps d’espera. Des que hem demanat el servei d’Uber fins que hem arribat a la destinació ha passat una hora després de diferents incidències. En el cas del taxi, l’hem agafat en una parada i no hem hagut d’esperar, però en tots dos punts d’origen hi circulaven prou vehicles per no esperar més de cinc minuts.

La batalla entre el taxi i Uber està servida després que la plataforma de lloguer de vehicles amb conductor torni a operar des d’aquest dimarts a Barcelona. Tres anys després que una sentència els obligués a retirar-se, la companyia assegura que torna però “fent les coses bé”, amb llicències VTC per a tots els vehicles i conductors professionals.